Παναγία Θεοσκέπαστη Σαντορίνη - Μνημεία

  • Ημεροβίγλι, Santorini
   
   
Παναγία Θεοσκέπαστη

Ένα από τα σύμβολα της Σαντορίνης, η εκκλησία της Παναγίας της Θεοσκέπαστης, βρίσκεται κοντά στο λιμάνι των Άντρων, στον βράχο του Σκάρου, μια βραχώδη χερσόνησο που προβάλλει στη θάλασσα. Διαμορφώθηκε από πολλά ηφαίστεια που άλλαξαν το σχήμα του νησιού από κυκλικό σε ημισέληνο. Επιπλέον, πολλά άλλα νησιά σχηματίστηκαν επίσης από αυτά τα ηφαίστεια. Ο βράχος ήταν επίσης η τοποθεσία ενός κάστρου έως ότου ένας σεισμός κατέστρεψε το κτίριο τον 19ο αιώνα.

Το λευκό κτίριο με έναν μπλε θόλο που στεγάζει την εκκλησία είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια της ημέρας έως τις 16:00, δωρεάν για οποιονδήποτε να επισκεφτεί. Επιπλέον, το χωριό Ημεροβίγλι έχει μερικές από τις καλύτερες απόψεις της Σαντορίνης λόγω του υψηλού σημείου του. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην εκκλησία μέσω του κοντινού μονοπατιού που ξεκινά από το Ημεροβίγλι και διασχίζει το ακρωτήριο που συνδέει τον Σκάρο με το χωριό.

Το μονοπάτι καταλήγει στο Παρεκκλήσι της Θεοσκέπαστης. Υπάρχει επίσης μια εκπληκτική υποβρύχια καλντέρα που αξίζει να περιμένετε. Μόλις επισκεφθείτε την εκκλησία, φροντίστε να δείτε το κρυφό δωμάτιο. Το σπήλαιο βρίσκεται στα δεξιά του μονοπατιού και είναι ένα από τα λίγα στοιχεία που παραμένουν από την αρχική δομή του κάστρου. Συμβουλή: Το πρωί του Σαββατοκύριακου, η φωνή ξεκινά στις 7πμ και μεταδίδεται μέσω ηχείων σε ολόκληρη την περιοχή για ώρες. πηγή: www.gpsmycity.com

Στείλετε μήνυμα

  
  
2 ατόμα που ψήφισαν για αυτό το μέρος