Ακρωτήρι Σαντορίνη - Περιοχές

  • Ακρωτήρι, Σαντορίνη
   
   
Ακρωτήρι

Το Ακρωτήρι βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και απέχει 15χλμ. Από τα Φηρά. Το Ακρωτήρι δεν είναι ακριβώς ένα παραθαλάσσιο χωριό καθώς διαθέτει παράκτια γραμμή και μια μεγάλη περιοχή που έχει θέα στην καλντέρα. Το ίδιο το χωριό έχει χτιστεί πολύ κοντά στη θάλασσα και στους πρόποδες του Γούλα (τον ψηλότερο πύργο της πόλης του Ακρωτηρίου).

Προφίλ: Η παλαιότερη πόλη της Σαντορίνης αναπτύχθηκε εδώ. Η προϊστορική πόλη του Ακρωτηρίου, η οποία έφθασε στο φως με τις ανασκαφές του Σπύρου Μαρινάτου, συνεχίστηκε από τον Χρήστο Δούμα, είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στη Μεσόγειο. Τη μεσαιωνική περίοδο το Ακρωτήρι ήταν μία από τις Καστέλλιες (κάστρο πόλεις) του νησιού και ο Γούλας ήταν το τελευταίο κομμάτι του νησιού που πέρασε υπό την οθωμανική κυριαρχία. Σήμερα είναι ένα ήσυχο χωριό με αλιευτικό και γεωργικό χαρακτήρα, όπου σε πολλά μέρη η θέα προς την καλντέρα είναι συγκλονιστική.
Αξιοθέατα: Πιθανώς το πιο σημαντικό στη Σαντορίνη. Ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου με την πόλη που είχε ταφεί κάτω από τη λάβα μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου πριν 3500 χρόνια ήρθε στο φως και σήμερα είναι επισκέψιμος. Επίσης, η Κόκκινη Παραλία, ο Γούλας και ο Φάρος (ο φάρος) είναι μέρη που δεν πρέπει να χάσετε.
Φαγητό: Στην παραλία κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο θα βρείτε πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες που σερβίρουν γνήσια κουζίνα της Σαντορίνης σε προσιτές τιμές. Επίσης στο δρόμο προς το φάρο βρίσκεται η ταβέρνα Giorgaros με υπέροχη θέα και μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια. Καφές: Σε όλο το δρόμο προς το Ακρωτήρι και το δρόμο προς το φάρο θα βρείτε πολλές καφετέριες με εκπληκτική θέα στην καλντέρα.
Κολύμπι: Στη διάσημη Κόκκινη παραλία θα κάνετε σίγουρα μια στάση αφού ακολουθήσετε το μονοπάτι (10 λεπτά με τα πόδια) και θα πάρετε πολλές φωτογραφίες και κολυμπήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολυμπήσετε στην Καμπία και τα Μέσα Πηγάδια ή να πάρετε το καραβάκι προς την κοντινή Λευκή παραλία. Βασικό Ακρωτήρι: Οι επισκέπτες της Σαντορίνης κατευθύνονται προς το Ακρωτήρι για δύο βασικούς λόγους: τον αρχαιολογικό χώρο και την Κόκκινη παραλία. Προσθέστε στο σταθμό σας στο Goulas, όπου λειτουργεί μουσείο με παραδοσιακά όργανα μουσικής και στον εξωτερικό χώρο μπορείτε να καθίσετε για καφέ συν μια επίσκεψη στο φάρο όπου το ηλιοβασίλεμα είναι πραγματικά μαγευτικό. πηγή: santorini365.com

Στείλετε μήνυμα

  
  
0 ατόμα που ψήφισαν για αυτό το μέρος