Αρχαία Θήρα Σαντορίνη - Μνημεία

  • Μέσα Βουνό, Santorini
   
   
Αρχαία Θήρα

Η Αρχαία Θήρα ήταν μια αρχαία πόλη και πρωτεύουσα στην κορυφογραμμή του Μέσα βουνού ύψους 360 μέτρων στη Σαντορίνη.Ονομάστηκε έτσι από την μυθική κυβερνήτη του νησιού, τη Θήρα, και κατοικήθηκε από τον 9ο αιώνα π.Χ. έως το 726 μ.Χ.
Η αρχαία πόλη αποτελούσε έναν δρόμο μήκους περίπου 800 μ. Και ιδιαίτερα ευρύ για το χρόνο του που εκτείνεται σε νοτιοανατολική κατεύθυνση και περιέχει πολλά επιβλητικά κτίρια. Ένα μικρό κρησφύγετο διακλαδίζεται σε ορθή γωνία και στον τερματισμό του, ψηλά στην πλαγιά του βουνού, ήταν η έδρα μιας φρουράς που ήταν τοποθετημένη στην πόλη.

Μετά από περίπου 200 μέτρα δρόμου, η πόλη επεκτείνεται για να καλύψει μια έκταση περίπου 100 x 100 μέτρα σε ένα εκτεθειμένο οροπέδιο ψηλά πάνω από τη βραχώδη ακτή. Οι κατοικημένες περιοχές ομαδοποιούνται γύρω από μια Αγορά που βρίσκεται απέναντι από ένα θέατρο χτισμένο στην κάτω πλαγιά. Χωρισμένη με θέα στη θάλασσα στο ανατολικό άκρο του οροπεδίου είναι μια μικρή ιερή περιοχή με χώρους ναού και δημόσιες εγκαταστάσεις. Όλα τα κτίρια είναι κατασκευασμένα από τον τοπικό ασβεστόλιθο του ίδιου του βουνού. Το ξύλο ήταν σπάνιο στο νησί και σπάνια χρησιμοποιήθηκε για κατασκευή. Πηγή: http://www.ancient-thira.gr/

Στείλετε μήνυμα

  
  
0 ατόμα που ψήφισαν για αυτό το μέρος