Εμπορείο Σαντορίνη - Περιοχές

  • Εμπορείο, Σαντορίνη
   
   
Εμπορείο

Το Εμπορειό είναι το μεγαλύτερο χωριό της Σαντορίνης, που βρίσκεται στο κέντρο του νότιου τμήματος του νησιού, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Είναι χτισμένο στα πεδινά, στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία. Το χωριό πιθανότατα ονομάστηκε Emporio (= εμπόριο) επειδή ήταν στο παρελθόν το κέντρο των εμπορικών υποθέσεων.

Σήμερα, το Εμπορειό είναι ένας ήσυχος οικισμός με όμορφα σπίτια και αυλές, πολλά από τα οποία έχουν ανακαινιστεί, καθιστώντας το μέρος πολύ ελκυστικό. Μπορείτε να βρείτε πολλά καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και παραδοσιακές ταβέρνες με αλμυρά πιάτα και εκλεκτά κρασιά. Υπάρχουν μερικά πολυτελή ξενοδοχεία και βίλες ή όμορφα παραδοσιακά σπίτια και δωμάτια για τη διαμονή σας. Ένα πλεονέκτημα του χωριού Εμπορειό είναι το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στο χωριό Περίσσα και τις κοσμοπολίτικες ηφαιστειακές παραλίες της Περίσσας και του Περίβολου. Εκεί μπορεί κανείς να βρει μπαρ στην πισίνα, κλαμπ, έντονη νυχτερινή ζωή και τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα με πολλές εγκαταστάσεις. Ένα άλλο αξιοσημείωτο σημείο είναι οι λόφοι Γαύριλος που έχουν οκτώ παραδοσιακούς ανεμόμυλους και προσφέρουν εκπληκτική θέα. Το χωριό διαθέτει υπέροχες εκκλησίες με μπλε τρούλο και μικρά εκκλησάκια, μεταξύ των οποίων η μεγάλη εκκλησία του Αγίου Νικολάου Μαρμαρίτη, η οποία είναι κατασκευασμένη από μάρμαρο.

Το μεγάλο αξιοθέατο του Εμπορείου είναι το μεσαιωνικό Καστέλι, ένα από τα πέντε οχυρωμένα κάστρα της Σαντορίνης. Μέσα στο κάστρο υπάρχει μια εκκλησία που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα ή νωρίτερα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Πύργος του Νιμπιρίου («Γούλας»), ένα τετράγωνο κτίριο που χρησιμοποιήθηκε ως παρατηρητήριο και καταφύγιο. Πηγή: santorini-view

Στείλετε μήνυμα

  
  
0 ατόμα που ψήφισαν για αυτό το μέρος