Μεγαλοχώρι Σαντορίνη - Περιοχές

  • Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη
   
   
Μεγαλοχώρι

Το Μεγαλοχώρι είναι ένα γραφικό, γεμάτο ζωή χωριό με φιλικούς, ζωντανούς κατοίκους. Η κεντρική πλατεία είναι η καρδιά του χωριού όπου οι ντόπιοι συγκεντρώνονται σε παραδοσιακές καφετέριες για να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα. Σίγουρα αξίζει να περάσετε μια βραδιά εδώ για να είστε μέρος αυτού του αισθήματος και να δοκιμάσετε τα τοπικά πιάτα κάτω από τη φυσική σκιά που παρέχουν τα δέντρα. Μπορείτε να βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα σε άλλες γωνιές του χωριού.

Αν περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα μονοπάτια θα θαυμάσετε ξεχωριστά κτίρια, όπως νεοκλασικά σπίτια, αρχοντικά σπίτια και παλιές σπηλιές με ξύλινες πόρτες και ψηλούς φράχτες που χρησιμοποιήθηκαν ως προστασία από τους πειρατές. Πολλά από αυτά έχουν αποκατασταθεί και συνεπώς σας δίνουν την ευκαιρία να δείτε εικόνες που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα. Ένα άλλο ορόσημο του Μεγαλοχωρίου είναι τα περίτεχνα βράχια των εντυπωσιακών εκκλησιών, δύο από τα οποία βρίσκονται στο κέντρο του χωριού. Υπάρχουν περισσότερες αξιολάτρευτες εκκλησίες και ξωκλήσια για να εξερευνήσετε σε όλο το χωριό. Το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, για παράδειγμα, είναι χτισμένο σε μια φανταστική τοποθεσία στους βράχους της καλντέρας, από όπου μπορείτε να αγαπάτε ένα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα και μια εκπληκτική θέα σε ένα εκθαμβωτικό, ήσυχο περιβάλλον. Η τοποθεσία του χωριού προσφέρει εκπληκτική θέα στην εκπληκτική καλντέρα στα δυτικά και σε μια τεράστια κοιλάδα στα ανατολικά, γεμάτη από αμπελώνες που φημίζεται για το Μεγαλοχώρι. Διαθέτει επίσης τρία από τα πιο σημαντικά και εξαιρετικά οινοποιεία, Μπουτάρη, Γαβαλά και Αντωνίου, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε και να μάθετε για την παραγωγή και την ιστορία της οινοποιίας και, φυσικά, να απολαύσετε μοναδικές ηφαιστειακές ποικιλίες.

Το Μεγαλοχώρι βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σαντορίνης, περίπου 9 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα των Φηρών, και παρέχει εύκολη πρόσβαση στις εξαιρετικές παραλίες που βρίσκονται νότια, όπως η Βλυχάδα και ο Έρως. Από το Μεγαλοχώρι, στην πλευρά της καλντέρας, μπορείτε να επισκεφτείτε δύο διαφορετικές παραλίες, Θέρμη και Πλάκα. Είναι απομακρυσμένες με ιαματικές πηγές και θεραπευτικά νερά και είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια ή με βάρκα. Η θέα του ηφαιστείου και της θηρασίας είναι απόλυτα ανταμείβοντας και το ηφαιστειακό ακρωτήριο που τις περιβάλλει είναι εκπληκτικό. Υπάρχουν δύο αξιόλογα παρεκκλήσια, ένα πάνω από κάθε παραλία. Όσον αφορά τη διαμονή, υπάρχουν κομψά ξενοδοχεία, πολυτελείς σουίτες, βίλες και διαμερίσματα που έχουν θέα στην καλντέρα ή στην πεδιάδα. μια εξαιρετική προβολή είτε πηγαίο τρόπο: https://www.santorini-view.com/

Στείλετε μήνυμα

  
  
0 ατόμα που ψήφισαν για αυτό το μέρος