Παναγία Πλατσανή Σαντορίνη - Μνημεία

  • Οία, Santorini
   
   
Παναγία Πλατσανή

Η εκκλησία της Παναγίας Πλατσάνης κατασκευάστηκε αρχικά μέσα στα τείχη του Κάστρου της Οίας. Ο ναός μεταφέρθηκε στην σημερινή του θέση, στο κέντρο του χωριού, και ξαναχτίστηκε σε υψηλότερο και πιο σταθερό έδαφος μετά τον σεισμό του 1956. Ο τόπος λατρείας είναι αφιερωμένος στον Ακαθιστο Ύμνο της Ιεράς Θεοτόκου. Το κτήριο είναι ασβεστωμένο και διαθέτει μπλε θόλο και τοξωτά παράθυρα. Ο τόπος λατρείας δημιουργήθηκε όταν οι κάτοικοι της πόλης αποφάσισαν να χτίσουν τον καθεδρικό ναό στην προηγούμενη θέση του για να τιμήσουν την εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στη θάλασσα από έναν ψαρά.

Μετά από πολλή πάλη, ο ψαράς, μαζί με τον ιερέα και τους συναδέλφους ενορίτες έφεραν την εικόνα στην εκκλησία. Η εικόνα μετακινήθηκε την επόμενη μέρα, από φαινόμενο, από την εκκλησία στο κάστρο. Κάθε φορά, οι πολίτες επέστρεφαν το σύμβολο στην εκκλησία, φέρεται να επιστρέφει στο κάστρο με θαυματουργό τρόπο. Τότε οι κάτοικοι αποφάσισαν να χτίσουν έναν τόπο λατρείας όπου η Παναγία είχε τοποθετήσει την εικόνα. Σήμερα, η Παναγία βλέπει στη θάλασσα όπου το πνεύμα της μπορεί να ευλογεί όλα τα πλοία και τους επιβάτες της.

Η εκκλησία περιέχει πολλά αφιερώματα σε ναυτικούς και άλλους κατοίκους της πόλης. Συμβουλή: Μπορείτε είτε να ανεβείτε τα σκαλιά, να κάνετε βόλτα με γαϊδουράκι ή το τελεφερίκ. Το περπάτημα διαρκεί περίπου 35-40 λεπτά. Το κόστος για το τελεφερίκ είναι 5 € μονή διαδρομή. Δοκιμάστε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Πάσχα όταν τοποθετούνται φανάρια σε όλη την πόλη, συμπεριλαμβανομένων γύρω από εκκλησίες και διάφορα κτίρια. Πηγή: www.gpsmycity.com

Στείλετε μήνυμα

  
  
0 ατόμα που ψήφισαν για αυτό το μέρος