Πύργος Σαντορίνη - Περιοχές

  • Πύργος, Σαντορίνη
   
   
Πύργος

Αυτό που κάνει τον Πύργο μοναδικό είναι το γεγονός ότι είναι το ψηλότερο χωριό ολόκληρου του νησιού, προσφέροντας υπέροχη πανοραμική θέα και στις δύο πλευρές του νησιού. Βρίσκεται στη δυτική ακτή, περίπου 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Φηρών, πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Χάρη στην προνομιακή του θέση ξεχωρίζει από απόσταση και η θέα από ψηλά προσφέρει μια διαφορετική οπτική γωνία, μπορείτε μόνο να θαυμάσετε από τον Πύργο. Μπορείτε να κοιτάξετε τις πράσινες κοιλάδες, τη μεγάλη θάλασσα και όλο το νησί που ξετυλίγεται κάτω από τα πόδια σας. Ο Πύργος παραμένει παραδοσιακός, σύμφωνα με την κυκλαδική αρχιτεκτονική.

Το γεγονός ότι είναι ελαφρώς ανεπτυγμένο με στενά δρομάκια και πέτρινα σπίτια το καθιστά αξιολάτρευτο. Ο Πύργος περιβάλλεται από γαλανά θολωτά εκκλησάκια και αμπελώνες. Εδώ και εκεί θα συναντήσετε μικρές γκαλερί και καταστήματα που μπαίνουν σε κρυμμένες γωνιές, καθώς περνάτε από τα διαδοχικά, ανηφορικά και κατηφορικά δρομάκια.

Στο κάτω μέρος του χωριού υπάρχουν τουριστικά καταστήματα, μίνι μάρκετ, φιλόξενα εστιατόρια και ταβέρνες με νόστιμα φαγητά και καφετέριες, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην κεντρική πλατεία. Καθώς ανεβαίνετε σε αυτό το χωριό, θα φτάσετε στο Ενετικό Καστέλι, ένα από τα πέντε κάστρα της Σαντορίνης, όπου η θέα είναι ανεξερεύνητη. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά με τρεις εκκλησίες μέσα και γύρω από αυτό. Στη δυτική πλευρά βρίσκεται η εκκλησία Θεοτόκη ή Κοίμηση της Θεοτόκου που θεωρείται μια από τις παλαιότερες εκκλησίες του νησιού.


Η εκκλησία του Εισοδοδίου της Θεοτόκου βρίσκεται στο ψηλότερο επίπεδο του Καστέλι και η εκκλησία της Αγίας Θεοδοσίας βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδό του. Μπορεί κανείς να επισκεφθεί πολλές άλλες εκκλησίες και ξωκλήσια στον Πύργο, αλλά αξίζει να αναφερθεί και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, κοντά στο χωριό. Μέσα στο παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας (του Προφήτη Ηλία) διοργανώνεται το μουσείο «Η συλλογή εικόνων και κειμηλίων» του Πύργου που έχει μια σημαντική συλλογή από εκκλησιαστικά αντικείμενα, βιβλία και πολλά έργα τέχνης. Επιπλέον, στον Πύργο μπορείτε να συναντήσετε μερικά αξιόλογα οινοποιεία όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τους αμπελώνες, να μάθετε για την ιστορία και την παραγωγή του φημισμένου κρασιού της Σαντορίνης και, κυρίως, να δοκιμάσετε το εκπληκτικά αλμυρό κρασί. Οι επιλογές διαμονής στον Πύργο αποτελούνται από φιλόξενα σπίτια, προσκαλώντας ξενοδοχεία, βίλες και σουίτες που σας περιμένουν να σας μαγέψουν με μια καταπληκτική θέα source: santorini-view

Στείλετε μήνυμα

  
  
0 ατόμα που ψήφισαν για αυτό το μέρος