Μουσείο Οίνου Σαντορίνη - Mουσεία

  • Μεσαριά, Σαντορίνη
   
   
Μουσείο Οίνου

Είναι το Μοναδικό Υπόσκαφο Μουσείο Οίνου στην Ελλάδα και βρίσκεται 8 μέτρα κάτω από τη γη. Έχει σχήμα λαβύρινθου και μήκος 300 μ.
Το Μουσείο παρουσιάζει την ιστορία του κρασιού και τη ζωή του Σαντορινιού αμπελουργού από το 1660. Για τη δημιουργία του μουσείου οίνου χρειάστηκαν 21 χρόνια σκληρής δουλειάς με υπομονή και επιμονή. Η χρηματοδότηση έγινε εξ' ολοκλήρου από την οικογένεια μας.

Ο επισκέπτης περιηγείται στο χώρο βλέποντας αναπαραστάσεις της ιστορίας του κρασιού. Διατίθεται Αυτόματη Ακουστική Ξενάγηση σε 14 γλώσσες. Επίσης διατίθενται σε βιβλίο σε οχτώ ακόμα γλώσσες. Το μουσείο δημιουργήθηκε από την αγάπη και το μεράκι που είχαμε για την παράδοση και το κρασί, που συνεχίζουμε να παράγουμε μέχρι σήμερα, ως 4η γενιά. «Όλα τα εργαλεία , τα σκεύη, και τα μηχανήματα είναι αυθεντικά και σπάνια κομμάτια, χάρη στην ιδιαίτερη αξία που τους έχει προσδώσει η πολύχρονη χρήση τους από τις προηγούμενες γενιές της οικογένειας Κουτσογιαννόπουλου.

Τα στάδια της παραγωγής του κρασιού καθώς και όλα τα μηχανήματα εκτίθενται με χρονολογική σειρά. Το κλάδεμα, το όργωμα της γης, τον τρύγο, το πάτημα και το ζύγισμα των σταφυλιών. Τα σπάνια εκθέματα, μηχανημάτων και εργαλείων οινοποιήσεως θα μεταφέρουν τον επισκέπτη σε άλλη εποχή. Στο τέλος ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τέσσερα από τα καλύτερα κρασιά που παράγει σήμερα το οινοποιείο μας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας. Ολοκληρώνοντας, ο επισκέπτης κρατά στη μνήμη του όλη τη γνώση από το ταξίδι του στο παρελθόν. Η Κυκλαδική κουλτούρα, o τρόπος και οι δυσκολίες στα στάδια παραγωγής του κρασιού, μαγεύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

 Ώρες Λειτουργίας
Νοέμβριο έως Μάρτιο
09:00-17:00 Δευτέρα έως Σάββατο (Κυριακές 10:00 – 17:00 )
Τελευταία είσοδος 16:00

Απρίλιο έως Οκτώβριο
09:00-19:00 Δευτέρα έως Σάββατο (Κυριακές 10:00 – 19:00 )
Τελευταία είσοδος 18:00

 Τιμή Εισόδου 10,00 € το άτομο

Γεώργιος Κουτσογιαννόπουλος
Οινοποιός, Ιδιοκτήτης του Οινοποιείου & του Μουσείου Οίνου Σαντορίνης

Στείλετε μήνυμα

  
  
0 ατόμα που ψήφισαν για αυτό το μέρος