Ημεροβίγλι Σαντορίνη - Περιοχές

  • Ημεροβίγλι, Σαντορίνη
   
   
Ημεροβίγλι

Μπορείτε να βρείτε το Ημεροβίγλι με το δρόμο προς την Οία. Είναι το επόμενο χωριό μετά τα Φηρά και το Φηροστεφάνι στην περίφημη καλντέρα της Σαντορίνης. Το όνομα αυτού του χωριού ανήκει στις ημέρες των πειρατών: Βιγλά (λατινικά = vigilare = Για να φρουρεί ή να ενεργεί ως Look Out, imera (ελληνική) = ημέρα) Το Ημεροβίγλι έχει κηρυχθεί Παραδοσιακός Οικισμός και έχουν εφαρμοστεί ειδικοί κανόνες και κανονισμοί σχετικά με την ανάπτυξη κτιρίων. Η θέση του στο υψηλότερο, πιο κεντρικό τμήμα της καλντέρας του έδωσε οπτική εντολή σε ολόκληρη την περιοχή.

Σημαντική ήταν και η γειτνίαση του με το Φρούριο Σκάρου. Η εκκλησία της Παναγίας της Μαλτέζας έχει μια θαυμάσια ξυλόγλυπτη οθόνη με εικόνες που απεικονίζουν σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη. Υπάρχει μονοπάτι από το διάδρομο της Καλντέρας Ημεροβίγλι προς το βράχο του Σκάρου και το παρεκκλήσι της Παναγίας της Θεοσκεπάστης. Οχυρωμένοι Οικισμοί της Σαντορίνης: Rock Skaros Ο Σκάρος ήταν ένας από τους πέντε οχυρωμένους οικισμούς και ο σημαντικότερος. Εκείνη την εποχή αναφερόταν απλά ως «Κάστρο». Ο βράχος κατοικήθηκε στους μεσαιωνικούς χρόνους, επειδή το φρούριο που κτίστηκε εκεί προσφέρονταν προστασία από τους πειρατές. Ο Σκάρος ήταν η πρωτεύουσα της Σαντορίνης μέχρι τον 18ο αιώνα, αν και ξεκίνησε η εκκένωση του Σκάρου στις αρχές του 17ου αιώνα.

Το ακρωτήριο στο Σκάρο έχει κλονιστεί επανειλημμένα από ισχυρούς σεισμούς, ιδιαίτερα το 1650. Αποστάσεις Η πόλη των Φηρών: 3 χιλιόμετρα Ιστορία Σκάρος Rock - ένα από τα 5 οχυρά κάστρα της Σαντορίνης Υπηρεσίες Μικρά σούπερ μάρκετ, παραδοσιακά εστιατόρια & ταβέρνες Λεωφορεία Υπάρχει στάση λεωφορείου στην κεντρική πλατεία που συνδέει νότια με τα Φηρά και το Φηροστεφάνι, και βόρεια με την Οία. πηγή: santorini.com

Στείλετε μήνυμα

  
  
0 ατόμα που ψήφισαν για αυτό το μέρος