Travel Blog Santorini - Ο οδηγός μου στη Σαντορίνη

   

5 λόγοι για να επισκεφθείτε την Ελλάδα


Η Ελλάδα περιλαμβάνει 6.000 νησιά και νησίδες διάσπαρτα στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος, από τα οποία μόνο 227 νησιά κατοικούνται. Αυτό είναι ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο για την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Το ελληνικό αρχιπέλαγος καταλαμβάνει 7.500 χιλιόμετρα από τα συνολικά 16.000 χιλιόμετρα ακτών της χώρας, προσφέροντας ένα πολύ διαφοροποιημένο τοπίο: παραλίες που εκτείνονται σε πολλά χιλιόμετρα, προστατευόμενοι όρμοι και όρμοι, αμμώδεις παραλίες με αμμόλοφους, παραλίες με βότσαλα, παράκτιες σπηλιές με απόκρημνους βράχους και σκούρα χρώματα χαρακτηριστική άμμος ηφαιστειακού εδάφους και παράκτιων υγροτόπων
Πολλές από αυτές τις ελληνικές παραλίες έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζιες σημαίες της Ευρώπης», παρέχοντας όχι μόνο κολύμπι, αλλά και καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα, θαλάσσιο σκι, ιστιοπλοΐα και ιστιοσανίδα.


Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη μεσογειακή χώρα της Ελλάδας, σίγουρα θα βρείτε μοναδικούς εορτασμούς, πολλές υπαίθριες δραστηριότητες και μερικούς υπέροχους τουριστικούς προορισμούς για επίσκεψη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να περιμένετε όταν πρόκειται για τον καιρό, ώστε να μπορείτε να συσκευάσετε για τις ελληνικές σας διακοπές.

Η Ελλάδα έχει ένα τυπικό μεσογειακό κλίμα, το οποίο προσφέρεται για ήπιους και συχνά υγρούς χειμώνες και ξηρά καλοκαίρια. Η χώρα είναι κυρίως ηλιόλουστη όλο το χρόνο. Το βόρειο τμήμα της χώρας μπορεί να είναι πολύ κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ακόμη και να δέχεται χιόνι σε ορισμένες περιοχές. Ο χειμώνας είναι πιο ήπιος στο νότο.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο πολυσύχναστοι μήνες, αλλά έχουν επίσης τα πιο συχνά δρομολόγια συγκοινωνιών σε πιο απομακρυσμένα ελληνικά νησιά και ιδανικό καιρό για υπαίθριες περιπέτειες και ημερήσιες εκδρομές.Είτε θα σας βοηθησει να φτάσετε σε αυτήν τη μυστική παραλία στην άλλη πλευρά του νησιού, να σας περιποιηθεί με ένα ποτήρι τσίπουρο ή να σας ταΐσει σαν να μην είχατε ποτέ φαγητό στη ζωή σας σε ένα οικογενειακό δείπνο, οι Έλληνες είναι ζεστοί και φιλόξενοι άνθρωποι που αγαπούν να δείχνουν στους επισκέπτες και τους επισκέπτες μια καλή στιγμή.Θα σας καλωσορίσουν με ανοιχτές αγκάλες ,Δεν μας πιστεύετε; Ελάτε να δείτε μόνοι σας.


Η ελληνική κουζίνα χρησιμοποιεί ευρέως λαχανικά, ελαιόλαδο, δημητριακά, βότανα, ψάρια, κρασί (λευκό και κόκκινο) και κρέας Έχει μια ιστορία χιλιάδων χρόνων με πιάτα που προέρχονται από την Αρχαία Ελλάδα, συνεχίζοντας στη Βυζαντινή περίοδο και επιβιώνει μέχρι σήμερα.
Τυπικά ελληνικά πιάτα: Σουβλάκι, ελληνική σαλάτα, Μουσάκα, Ντολμαδάκια (φύλλα αμπέλου γεμιστά με ρύζι και λαχανικά), Φάβα, Σπανακόπιτα, Τζατζίκι, Παστίτσιο


Ίσως είναι ο καιρός, ή απλά στο αίμα τους, αλλά οι Έλληνες αγαπούν και ξέρουν πώς να διασκεδάζουν. Είτε πρόκειται για μια γιορτή γενεθλίων, μια προώθηση εργασίας, έναν γάμο ή απλά ένα πανηγύρι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχει μουσική, χορός και φυσικά, πολλά φαγητά.Και μην εκπλαγείτε αν δείτε άτομα δύο φορές την ηλικία σας να δείχνουν τις καλύτερες κινήσεις τους στην πίστα . Έτσι γιορτάζουν οι Έλληνες, νέοι και μεγάλοι.

Κάνετε share στα social networks